Contact en Veelgestelde vragen

Het we love houseplants team staat dag en nacht klaar om jullie de service te bieden die jullie en jullie plant(en) verdienen.

Heeft u problemen met u bestelling of heeft u tips nodig om jou plant nog beter te laten groeien?

 

Contacteer ons dan vrijblijvend. 

 

Wij zijn continu opzoek naar de nieuwste en mooiste huisplanten om tot bij u in de woonkamer te krijgen.

Wij zijn enkel voor afhalingen open op AFSPRAAK - Wij hebben geen fysieke winkel.

 

WE LOVE HOUSEPLANTS
Weefschoolstraat 23
8755 Ruiselede

[email protected]
+32 (0)499 74 23 72

1 Algemeen
1.1 Ik ben opzoek naar een specifieke plant die niet op jullie webshop staat.

Hallo, bedankt voor je bezoek! U kunt ons contacteren via onze webshop, facebook of instagram en wij zorgen dat je wishlist plant binnenkort bij jou in de woonkamer staat! 

2 Planten zorg
2.1 Ik heb een plant aangekocht maar weet niet hoe ik hem moet verzorgen.

Bedankt voor je bestelling, heeft u vragen over de verzorging van je groene vriend? Neem dan contact op met ons via mail, facebook of instagram. U kunt ook altijd eens kijken tussen de planten die online staan. Deze bevatten handige verzorgingstips. 

2.2 Mijn bestelling is binnen, mag ik mijn plantje al verpotten en water geven?

Hey, fijn dat te horen! Wij adviseren om de plant even de tijd te geven om te klimatiseren. Zo'n reis in een donkere doos brengt nogal wat stress met zich mee. We zorgen ervoor dat alle kamerplanten voor verzending water krijgen. Zodat jij je geen zorgen hoeft te maken!  

3 Garantie & Retourneren
3.1 Wat als je bestelling beschadigd is?

Heel vervelend! We doen ons uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te verpakken. Jammer genoeg gebeuren er altijd wel eens een ongelukje bij verzendingen. Heeft u een product uit jou bestelling die beschadigd is? Contacteer ons dan via mail, facebook of instagram en we zorgen voor een oplossing!

Bij ontvangst van uw bestelling raden wij aan om ALTIJD de doos te controleren op beschadiging. Is dit het geval? Laat dit dan zeker weten aan de bezorger en aan ons. U heeft altijd de keuze om het pakje bij beschadiging te weigeren. 

3.2 Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Het annuleren en retourneren van een deel of van de gehele bestelling kan tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling. Gelieve ons te contacteren moest dit nodig zijn. 
 
Als je jouw bestelling wilt annuleren zou het erg leuk zijn moest je de ontvangen artikelen weer kunnen inpakken zoals ze aangekomen zijn. Gebruik hiervoor onze verzenddoos. Zo komen de producten veilig terug tot bij ons. Mocht onze doos al verdwenen zijn dan is het retourneren in een eigen doos op eigen risico. 

U kunt de producten waarvan u niet tevreden bent terug sturen naar het volgende adres: 

We Love Houseplants
Weefschoolstraat 23 - 8755 Ruiselede - België

Producten met zichtbare gebruikssporen of producten die niet de juiste verzorging of behandeling gehad hebben worden geweigerd. 

3.3 Wanneer krijg ik mijn geld terug als ik mijn bestelling geheel of gedeeltelijk annuleer?

We storten het volledige of het gedeelte, inclusief verzendkosten voor de heenzending, zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 5 dagen na we jouw zending hebben ontvangen. We betalen terug met dezelfde methode als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. 

3.4 Herroepingsrecht?

Het herroepingsrecht gaat als volgt: 

De consument heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. De directe kosten voor het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. Mocht u zelf de geleverde goederen retour brengen dan zijn hier natuurlijk geen kosten aan verbonden.

Gevolgen van herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, exclusief retourneringskosten, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De goederen moeten teruggestuurd worden naar de weefschoolstraat 23 - 8755 - ruiselede (België).

Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die ziet op de levering van:

  • Producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben;
  • Producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken;
  • Planten die geleverd worden als wortelgoed/blote wortels geldt géén herroeppingsrecht. Deze planten zijn beperkt houdbaar en verdragen het niet om te lang in de verpakking te blijven.

Voor levende planten die gekweekt zijn in pot of als kluit geldt dat de planten in goede staat en onbeschadigd geretourneerd worden. De planten dienen tussentijds met zorg uit de verpakking gehaald te worden en van water voorzien te worden om zo schade en uitdroging van de planten te voorkomen.

Voor planten die geleverd worden als wortelgoed/blote wortels geldt géén herroeppingsrecht. Deze planten zijn beperkt houdbaar en verdragen het niet om te lang in de verpakking te blijven.

Indien de consument gebruikt maakt van zijn herroepingsrecht, komen de kosten van terugzending voor zijn rekening. Wij kunnen de planten weer afhalen na betaling van extra transportkosten of u zorgt zelf voor het retourneren.

4 Betalen
4.1 Kan ik cash betalen?

Bij het ophalen van jou plant kunt u ook cash bij ons betalen. Het enige wat u hoeft te doen is ons eens contacteren via facebook of instagram of een mailtje sturen om jou plant te reserveren. Dan spreken wij onmiddellijk een afhaal momentje af.  

4.2 Hoe kan ik online betalen?

Heeft u vragen over onze betaal methoden, lees dan zeker dit eens.