Zelfwatergevende mosstok

€20,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Levertijd bedraagt 3 à 5 dagen

Dé mosstok voor jouw klimplant. Nooit meer de hele mosstok met water besproeien, maar enkel bovenaan het reservoir aanvullen. Het systeem zorgt er zelf voor dat het mos gelijkmatig water krijgt. Let op: bij het eerste gebruik is het aangeraden het reservoir te laten overlopen zodat het mos ook direct wat vochtig wordt, dit zorgt voor een betere werking van het systeem.  

De mosstok is gemaakt van een 20mm pvc buis die onderaan dicht is. 
Iedere mosstok heeft extra lengte om deze in de aarde te plaatsen. Dit wil zeggen dat:

een 10cm mosstok eigenlijk 20cm is. 
20cm = +-30cm | 30cm = +-40cm | 40cm = +-50cm | 50cm = +-60cm

Het mos die wordt gebruikt is hier ook apart te verkrijgen. 

Bij het bestellen van een hand gemaakte mosstok is er een mogelijkheid om deze volledig open of half open te hebben.

Open mos stok: De plant kan volledig rond de klimstok klimmen of er kunnen meerdere planten rond de klimstok worden geplaatst. Een volledig open mos stok wil hierbij wel zeggen dat je uw mos stok meer zal moeten bijvullen doordat het vocht sneller kan verdampen. 

Half open mos stok: De mos stok is voor ongeveer de helft afgesloten met een doorzichtige folie. Dit zorgt ervoor dat de klimstok langer vochtig blijft. De folie zit vast achter het gaas, de ronde vorm blijft behouden. Het nadeel is wel dat de plant moeilijker rond de mos stok zal klimmen maar kan uiteraard wel nog gewoon omhoog klimmen. 

Opgelet: wij hebben geen oplossing voor de zwaartekracht. Bij het vullen van de mosstok zal een deel van het water ook in de aarde trekken. Alvorens je plant water te geven is het aangeraden om de dag ervoor de mosstok bij te vullen. Zo kan je evalueren of de plant water nodig heeft of niet. 

Het verschil tussen kokos stokken en mos stokken? 
Kokos neemt een geringe hoeveelheid water op, waardoor je veel water mag sproeien. Een mosstok daarintegen neemt tot 7x meer water op en is daarom het perfecte medium om wortels te laten groeien. De wortels van de plant zullen zich dan ook sneller vast hechten aan het mos. 

Deze mosstokken zijn ook de ideale manier om planten te air-layeren!

Dit product wordt handmatig per bestelling gemaakt. 

Afhankelijk van de spagmoss stock is het mogelijk dat dit product tijdelijk niet beschikbaar is door geen voldoende spagmoss. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen